Önceden Türk vatandaşlığı hakkı kazanabilmek için 1 milyon dolar gerekiyorken 19.09.2018 itibariyle 250 bin dolar ile Türk vatandaşı olabilmek mümkün!
Türk vatandaşlığı nasıl kazanılır? Türk vatandaşlığı için gerekenler, Yatırım yoluyla vatandaşlık, Türk vatandaşlığı kazanmanın şartları, Türk vatandaşlığı için evrak listesi, nereye başvuru yapılır, sonuçlar ne zaman açıklanır, başvuru süreci ne kadar sürer tüm detaylar ve sorularınızın cevaplar bu yazıda!
Yabancı uyruklu bireyler Türkiye’de 250.000 Dolar değerinde taşınmaz satın almaları doğrultusunda Türk vatandaşı olabilecekler.
19 Eylül 2018 tarihinde ki ilgili yönetmelik ile gerçekleşen değişiklikte; Yabancı bireylerin Türkiye’de vatandaşlık hakkı kazanabilmeleri için taşınmaz değeri 1.000.000 Amerikan Dolarından en az 250.000 Amerikan dolayı veya karşılığı döviz veya Türk Lirasına indirilmesi gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte yabancı kişilerin satın almış olduğu taşınmazların tapu kayıtlarında 3 yıl satılmaması şerhi korunmuştur.
Yabancılar Türkiye’de Mülk / Taşınmaz Alabilir mi?
Evet. Yabancılar Türkiye’de kanunlarda belirtilen şartları karşılamaları halinde konut, işyeri, arsa ve tarla gibi taşınmaz / mülk alabilir.
Taşınmaz Satın Alırken Satış Sözleşmesi Nasıl Olmalı?
İlgili kanuna istinaden taşınmaz alacak bireyler, mülkiyet devri işlemlerini tapu müdürlüklerinde imzalanacak olan resmi senet ve tescil ile gerçekleştirmelidirler.
Yabancılar Taşınmaz Satın Alırken Devir İşlemlerini Nerede Yapmalılar?
Taşınmaz alacak olan bireyler, devir işlemlerini tapu müdürlüklerinde yapmalıdırlar. Devir işlemlerini gerçekleştirebilmek için tapu müdürlüklerine ön başvuru yapılmalı ve sıra numarası almak gerekmektedir.
Yabancıların Taşınmaz Alması İçin Gerekli Evraklar
- Taşınmaz tapu senedi belgesi.
- Taşınmazı satın alacak yabancı uyruklu kişinin pasaportu ve fotokopisi
- Taşınmaz mülkün bulunduğu bölge belediyesinden “Emlak Rayiç Değeri Belgesi” alınmalıdır.
- Konut ve işyeri gibi taşınmaz alacak kişiler yanlarında, zorunlu deprem sigortası poliçesini bulundurmalıdırlar.
- Satan kişinin 1 adet, satın alan kişinin 2 adet vesikalık fotoğrafı.
- Taşınmazı satın alacak yabancı kişi eğer Türkçe bilmiyor ise yanında yeminli tercüman bulundurmalıdır.
- Devir işlemleri yurtdışında gerçekleşecek ise düzenlenen vekaletname ile yapılacaksa, vekaletnamenin aslı ve onaylı örneği gerekmektedir.
Yabancı yatırımcıların Türk vatandaşlığı kazanmaları alanında Develioğlu Hukuk bürosu ile iletişime geçerek hukuki destek alabilirsiniz.